loading...

وبلاگ سایت همراه مشاور

بازدید : 18
سه شنبه 15 آذر 1401 زمان : 16:45

مقدمه

ترخیص خودرو از پارکینگ فرایندی تقریبا دشوار است که در بسیاری از موارد شهروندان جهت انجام این کار با چالش مواجه می شوند. زمانی که خودرو شما توسط پلیس راهنمایی و رانندگی توقیف می شود، آن را به پارکینگ انتقال می دهد. توقیف خودرو می تواند دلایل گوناگونی داشته باشد که انجام تخلفات رانندگی، تصادفاتی که به فوت یا آسیب دیدگی جانی منجر می شوند، برخی از تصادفاتی که خسارت مالی بالایی به دنبال دارند و رانندگی بدون گواهینامه، مهم ترین دلایل آن محسوب می شوند. به هر حال، توقیف خودرو می تواند حسابی شما را با دردسر مواجه سازد و باید هر چه زودتر به فکر ترخیص آن باشید. در این گونه موارد، آشنایی با راه های ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی و حضوری تا حد زیادی به شما کمک خواهد کرد؛ اما اگر از نحوه انجام این کار و مراحل لازم اطلاع نداشته باشید، زمان زیادی معطل شده و علاوه بر مشکلاتی که به دلیل توقف خودرو خواهید داشت، باید هزینه بیش تری هم برای پارکینگ بپردازید.

در گذشته، برای آزاد کردن خودرو از توقیف تنها روش حضوری وجود داشت و کاربران باید تمامی مراحل را به این صورت طی می کردند؛ اما امروزه سامانه ها و اپلیکیشن های مختلف پلیس، امکان انجام بخش مهمی از مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ را به صورت اینترنتی فراهم کرده اند. به این ترتیب، در هر ساعتی از شبانه روز می توانید اقدامات اولیه را به شکل آنلاین انجام داده، جریمه را پرداخت کرده و فقط برای انجام مراحل نهایی و آزاد سازی خودرو به صورت حضوری مراجعه نمایید. با توجه به این که هر شهروندی ممکن است با این چالش مواجه شود، در این مقاله نحوه ترخیص خودرو و مراحل لازم را به صورت کامل برای تان توضیح می دهیم. این گونه اطلاع کاملی از روش ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی و حضوری داشته و بسته به شرایط، می توانید از روش مناسب جهت این امر استفاده کنید؛ پس تا انتها با ما همراه باشید.



مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ

گاهی اوقات به دلایل مختلف ممکن است خودرو شما توسط پلیس راهنمایی و رانندگی توقیف شود. در این گونه موارد، باید هر چه زودتر دنبال انجام اقدامات مورد نیاز، پرداخت جرائم و ترخیص خودرو باشید. دقت داشته باشید، این که مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ چه قدر ساده یا دشوار باشد، مستقیما به دلیل توقیف آن بستگی دارد. برای مثال، اگر خودرو شما به دلیل رانندگی بدون گواهی نامه متوقف شده باشد، با ارائه مدارک خودرو و سایر مدارک لازم، به راحتی می توانید آن را آزاد کنید؛ اما زمانی که دلیل این اتفاق تصادف منجر به فوت یا آسیب دیدگی جانی است، شرایط کمی دشوارتر است. به هر حال، اطلاع از مراحل مورد نیاز تا حد زیادی می تواند به کارتان سرعت دهد. در این بخش مهم ترین مراحل لازم جهت آزادسازی خودرو به صورت حضوری را بیان کرده و در ادامه هم به نحوه ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی خواهیم پرداخت؛‌ در نتیجه اگر خودروتان به هر دلیل توقیف شد، جهت آزادسازی آن مشکلی نخواهید داشت.

ترخیص خودرو از پارکینگ

برای ترخیص خودرو به صورت حضوری، اقداماتی در نظر گرفته شده است که باید آن ها را به صورت گام به گام پشت سر بگذارید. این اقدامات مورد نیاز برای ترخیص خودرو به صورت حضوری، شامل موارد زیر می باشند:

  1. ۱اولین مرحله ترخیص خودرو از پارکینگ با توجه به دلیل توقف آن، متفاوت است. برای مثال، در صورتی که اتوموبیل شما به دلیل عدم وجود بیمه شخص ثالث توقیف شده باشد، قبل از مراجعه به پلیس، ابتدا باید نسبت به پرداخت حق بیمه و خریداری بیمه شخص ثالث اقدام نمایید. در موارد دیگر هم ممکن است نیاز به اقدامات مشابهی وجود داشته که باید آن ها را به طرز صحیح انجام دهید.
  2. ۲بعد از این که اقدامات اولیه را انجام دادید، باید از محل توقیف آن مطلع شوید. اگر چه در بیش تر موارد شهروندان از محل توقیف اتوموبیل شان اطلاع دارند، اما در صورت عدم اطلاع می توانید از راه های گوناگونی که جهت این امر در نظر گرفته شده اند، استفاده کنید. تماس با پلیس ۱۱۰ و استفاده از شماره پیامکی مربوطه متداول ترین روش های اطلاع از محل توقف و ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی و حضوری محسوب می شوند؛ پس یا با پلیس ۱۱۰ تماس بگیرید که یا اعداد پلاک خودروتان را بدون حروف و کلمه ایران به شماره پیامکی ۳۰۰۰۵۳۵۳ بفرستید.
  3. ۳بعد از این که از محل توقف آگاه شدید، باید به صورت حضوری و با همراه داشتن مدارک مورد نیاز، به محل مورد نظر مراجعه کنید. مدارک لازم که حتما باید آن ها را همراه داشته باشید شامل گواهینامه، بیمه نامه شخص ثالث، کارت ملی مالک، کارت ملی شخص متخلف، کارت خودرو و ترجیحا برگه سبز آن هستند. داشتن یک کپی از تمام این موارد هم الزامی است.
  4. ۴در ادامه باید درخواست تان را از طریق واحد مربوطه جهت ترخیص خودرو از پارکینگ ارائه دهید. این جا است که فرایند مربوطه آغاز می شود و اولین گام هم پرداخت جرائم و تخلفات رانندگی است. با وارد کردن اطلاعات خودروتان در سیستم، تمامی جرائم بالا آمده و امکان مشاهده آن ها را خواهید داشت. به این ترتیب باید نسبت به پرداخت آن ها اقدام کنید. علاوه بر آن، عوارض هم مورد دیگری است که اگر در زمان مقرر آن ها را پرداخت نکرده باشید، در این مرحله ملزم به تسویه آن خواهید بود.
  5. ۵بعدا از این که تمامی عوارض و جرائم رانندگی معوقه و جدید را پرداخت کردید، اقدامات لازم برای ترخیص خودروتان انجام گرفته و یک برگه ترخیص در اختیارتان قرار می گیرد. اکنون باید با همراه داشتن تمامی مدارکی که گفتیم و این برگه ترخیص، به پارکینگ محل توقیف مراجعه کنید. مسئولین پارکینگ با بررسی مدارک و دریافت برگه ترخیص، خودرو شما را تحویل خواهند دادند.

همان طور که مشاهده کردید، در این بخش نحوه آزادسازی خودرو به صورت حضوری را بیان کردیم. در ادامه روش ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی را هم توضیح می دهیم تا امکان انجام برخی از این مراحل را به صورت آنلاین داشته باشید.

بیشتر بخوانید: پلیس من

به کانال تلگرام ما بپیوندید

به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید

ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی

در بخش قبل مراحل کلی آزاد کردن خودرو از پارکینگ را به صورت حضوری توضیح دادیم؛ بنابراین در صورتی که به هر دلیل اتوموبیل تان توقیف شده باشد، می توانید با طی کردن این مراحل نسبت به آزادسازی آن اقدام کنید. با این حال، انجام تمامی مراحل به شکل حضوری نیاز به صرف زمان زیادی دارد. در همین راستا، پلیس امکان انجام بخش مهمی از عملیات ترخیص خودرو از پارکینگ را به صورت آنلاین از طریق سامانه های خود ایجاد کرده است؛ از این رو اگر قصد ترخیص اتوموبیل تان را داشته باشید، می توانید اقدامات اولیه را به صورت اینترنتی انجام داده و تنها برای انجام اقدامات نهایی و دریافت خودرو به پارکینگ مراجعه کنید. با توجه به کاربردی بودن این روش و ساده سازی فرایند ترخیص، در این قسمت نحوه استفاده از آن را به صورت مفصل برای تان آورده ایم. به منظور ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی ، باید مراحل زیر را به صورت گام به گام طی کنید:

  1. ۱ابتدا باید به یکی از ابزارهایی که پلیس برای این کار در اختیار مردم قرار داده است، دسترسی داشته باشید. این موارد شامل نرم افزار «پلیس من» و سایت راهور ۱۲۰ می باشند. به این ترتیب یا اپلیکیشن پلیس من را نصب کرده یا وارد سایت مربوطه شوید. البته کار با نرم افزار پلیس من به خصوص جهت این امر ساده تر است و ترجیحا می توانید از آن استفاده کنید.
  2. ۲بعد از این که اپلیکیشن مذکور را دانلود و نصب کردید، باید با وارد کردن شماره تلفن همراه تان، حساب کاربری خود را ایجاد کنید. با انجام این کار، وارد صفحه اصلی اپلیکیشن شده و تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد. به منظور ترخیص خودرو از پارکینگ به صورت اینترنتی، باید گزینه «ترخیض خودرو» را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که استفاده از این خدمت مستلزم احراز هویت است؛ بنابراین اگر تا کنون این فرایند را انجام نداده باشید، ابتدا باید با استفاده از کد ملی احراز هویت شوید.

    ترخیص خودرو از پارکینگ با اپلیکیشن پلیس من

  3. ۳به هر حال بعد از این که مراحل لازم را انجام دادید، پلاک های فعال با نام شما بالا خواهند آمد. تیک مربوط به پلاک مد نظر که اکنون در توقیف است را قرار داده و گزینه «استعلام خودرو سواری» را بزنید.

    استعلام خودرو جهت ترخیص خودرو از پارکینگ

  4. ۴به این ترتیب، استعلام انجام گرفته و تمامی اطلاعات مربوط به خودرو با پلاک مدنظر از جمله میزان تخلف، پارکینگ محل توقیف و سایر موارد این چنینی برای تان نمایش داده می شود و می توانید نسبت به ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی اقدام نمایید. برای این کار باید جریمه ها، عوارض و سایر تخلفات را به صورت آنلاین و از طریق درگاه های آنلاین بپردازید. توجه داشته باشید، اگر پلاک تان در توقیف نباشد، پیام زیر برای تان نمایش داده می شود.

    ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی

  5. ۵پس از این که تمامی جرائم را تسویه کردید، درخواست شما به کارتابل سامانه جامع پارکینگ ستاد ترخیص ارسال می‌شود. به این ترتیب، صحت اطلاعات شما مورد بررسی قرار گرفته و در صورتی که منعی برای ترخیص خودرو از پارکینگ وجود نداشته باشد، این موضوع از طریق پیامک به شما ابلاغ خواهد شد.
  6. ۶پس از این که پیامک تایید را دریافت کردید، می توانید به صورت حضوری برای دریافت اتوموبیل به پارکینگ محل توقف آن مراجعه نمایید. با انجام اقدامات نهایی، خودروتان آزاد شده و تحویل می گردد.

همان طور که مشاهده کردید، در این قسمت مراحل لازم برای ترخیص خودرو را به صورت آنلاین توضیح دادیم؛ پس در صورتی که با شرایط مشابه رو به رو شدید، اقدامات لازم جهت ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی را طی کنید تا این فرایند ساده تر و سریع تر انجام گیرد.

بیشتر بخوانید: سایت راهور ۱۲۰

پیامک ترخیص خودرو از پارکینگ

همان طور که از ابتدای مطلب هم اشاره کردیم، توقیف خودرو توسط پلیس راهنمایی و رانندگی می تواند دلایل گوناگونی داشته باشد. یکی از رایج ترین دلایل متوقف کردن خودروها هم پارک کردن آن ها در مکان های پارک ممنوع می باشد. در این گونه موارد، احتمال حمل خودرو با جرثقیل به پارکینگ بسیار زیاد است. نکته مهمی که در این رابطه وجود دارد، عدم اطلاع صاحب خودرو از توقیف آن می باشد. به همین خاطر، پیامک ترخیص خودرو از پارکینگ برای کاربر ارسال می شود. با انجام این کار، صاحب خودرو از توقیف آن مطلع شده و می تواند در اسرع وقت برای دریافت اتوموبیل خود به پارکینگ مربوطه مراجعه نماید؛ پس توجه داشته باشید که اگر خودروتان توسط پلیس به پارکینگ منتقل شده باشد، حتما پیامک‌ آن بر روی گوشی تان فرستاده خواهد شد. در صورتی که بدون دریافت این پیامک خودرو ناپدید شده باشد، امکان سرقت آن هم وجود دارد که باید در اسرع وقت جهت اطلاع از موضوع اقدام نمایید.

پیامک ترخیص خودرو از پارکینگ

دقت داشته باشید که در کنار پیامک ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی ، راه های دیگری هم برای اطلاع از وضعیت خودرو توقیف شده و اطلاعات آن وجود دارد. راه اول این است که با شماره پلیس ۱۱۰ تماس گرفته و وضعیت خودروتان را جویا شوید. در صورتی که خودرو توقیف و به پارکینگ منتقل شده باشد، این موضوع به اطلاع تان رسانده می شود؛ هم چنین می توانید از شماره پیامکی که جهت این امر در نظر گرفته شده است، برای دریافت اطلاعات خودرو استفاده کنید. جهت این امر باید شماره پلاک خودرو را بدون حروف و کلمه ایران به شماره پیامکی ۳۰۰۰۵۳۵۳ ارسال کنید. در صورتی که خودرو شما توقیف شده باشد، وضعیت متوقف شدن و انتقال آن به پارکینگ برای تان نمایش داده می شود. به این ترتیب می توانید با اطلاع از وضعیت اتوموبیل تان، جهت ترخیص خودرو از پارکینگ اقدام کنید که مراحل انجام آن را در بخش های قبل به صورت کامل برای تان توضیح داده ایم.

بیشتر بخوانید: پیگیری برگ سبز خودرو

ترخیص خودرو از پارکینگ بدون مالک

یکی از رایج ترین ابهاماتی که شهروندان در هنگام توقیف خودروشان با آن رو به رو می شوند، این است که آیا امکان دریافت خودرو بدون حضور مالک وجود دارد یا خیر. به عبارت دیگر، آیا می توان بدون مراجعه مالک و تنها با ارائه مدارک وی خودرو را دریافت کرد؟ در این رابطه باید بگوییم که برای ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی یا حضوری، حتما مالک باید حضور داشته باشد. در واقع اگر تمامی مدارک خودرو و مالک را هم به همراه داشته باشید اما خود صاحب خودرو حضور نداشته باشد، امکان رفع توقیف وجود نخواهد داشت. البته تنها یک راه برای ترخیص اتوموبیل بدون حضور مالک وجود دارد که آن هم داشتن وکالت نامه است. اگر از طرف مالک خودرو وکالت داشته باشید، می توانید تمامی اقدامات مربوط به ترخیص خودرو از پارکینگ را خودتان انجام داده و در نهایت آن را دریافت کنید؛ بنابراین اگر هنگام معامله خودرو سند را انتقال نمی دهید، حتما از مالک وکالت نامه رسمی دریافت کنید.

بیشتر بخوانید: اعتراض به جریمه رانندگی

ترخیص خودرو از پارکینگ با قولنامه

معامله خودرو با قولنامه یکی از روش های مرسومی است که در کشور ما مورد استفاده قرار می گیرد. به عبارت دیگر، خریدار و فروشنده پس از رسیدن به توافق اولیه، صورت معامله را در قولنامه ای وارد کرده و امضاء می کنند. این قولنامه ها معمولا در دو نسخه نوشته می شوند که یکی در اختیار خریدار و دیگری در اختیار فروشنده قرار می گیرد. حال سوال این جا است که آیا امکان ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی یا حضوری با قولنامه وجود دارد؟ در این مورد هم باید بدانید که امکان دریافت خودرو از پارکینگ تنها با قولنامه فراهم نیست. بلکه باید مالک خودرو با همراه داشتن مدارکی مانند برگ سبز و سند به پارکینگ مراجعه نموده و خودرو را تحویل بگیرد. البته همان طور که گفتیم، در صورتی که از مالک وکالت رسمی داشته باشید، می توانید تمامی امورات مربوط به اتوموبیل از جمله ترخیص خودرو از پارکینگ را انجام دهید. به این ترتیب، ترخیص خودرو با قولنامه تنها در صورت داشتن وکالت امکان پذیر است.

بیشتر بخوانید: استعلام خلافی خودرو

ترخیص خودرو از پارکینگ بدون برگ سبز

سوال مهم دیگری که برای کاربران هنگام مراجعه به پارکینگ و ترخیص خودرو وجود دارد، نحوه آزاد کردن آن بدون برگ سبز است. به عبارت دیگر، این افراد می خواهند بدانند که آیا بدون همراه داشتن برگ سبز و با سایر اطلاعات مانند کارت خودرو و سند، ترخیص آن امکان پذیر است؟ در این باره باید بگوییم که ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی یا حضوری بدون برگ سبز امکان پذیر می باشد؛ به شرط آن که سند و کارت خودرو را ارائه دهید. در صورتی که سایر اسناد کاربرد خودرو مانند سند را همراه داشته باشید، الزامی به ارائه برگ سبز وجود ندارد. البته به این نکته هم دقت داشته باشید که امکان آزادسازی خودرو بدون ارائه سند و برگ سبز به صورت هم زمان وجود نخواهد داشت؛ پس اگر تمامی مدارک تان به غیر از برگ سبز آماده است، جهت ترخیص خودرو از پارکینگ هر چه زودتر به محل پارکینگی که توسط پلیس اعلام شده، مراجعه نمایید.

بیشتر بخوانید: استعلام پلاک های بنام

ترخیص خودرو بدون پرداخت خلافی

زمانی که شما قوانین و مقررات راهنمایی را نادیده بگیرید، بدون شک با جریمه مواجه خواهید شد. در صورتی که جرائم خود را به موقع پراخت کنید، دیگر نیازی به نگرانی در این مورد وجود ندارد؛ اما اگر این جرائم را در زمان مشخص شده تسویه نکنید، مشمول جریمه تاخیر گردیده و باید دو برابر آن را بپردازید. حال شرایط زمانی بدتر می شود که خودروتان به هر دلیل توسط پلیس توقیف شود. در این گونه موارد برای ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی یا حضوری، در وهله اول باید جریمه را بپردازید. البته نه تنها جریمه مربوط به تخلفی که خودروتان به خاطر آن توقیف شده است؛ بلکه تمامی جرائمی که تا کنون در پی انجام تخلفات گوناگون برای پلاک شما ثبت شده است. تا زمانی هم که تمامی این تخلفات را تسویه نکرده باشید، امکان ترخیص خودرو از پارکینگ وجود نخواهد داشت؛ پس سعی کنید زمانی که برگه جریمه برای خودروتان صادر می شود، در اسرع وقت نسبت به پرداخت آن اقدام نمایید.

ترخیص خودرو از پارکینگ بدون پرداخت خلافی

البته ذکر این نکته هم الزامی است که خلافی تنها موردی نیست که هنگام توقف خودرو باید آن را تسویه کنید؛ بلکه عوارض هم مورد دیگری می باشد که باید نسبت به پرداخت آن اقدام کنید. تمامی خودروها برای استفاده از جاده، خیابان و سایر امکانات راهنمایی و رانندگی باید به صورت سالیانه عوارض را پرداخت کنند. اگر این عوارض در موعد مقرر پرداخت شده باشد، برای ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی یا حضوری دیگر از این نظر مشکلی نخواهید داشت؛ اما اگر این عوارض را تسویه نکرده باشید، هنگام توقف خودرو باید آن را هم به صورت کامل بپردازید. بعد از این که تمامی خلافی های قدیمی و جدید را به همراه جریمه تاخیر آن ها پرداخت کردید، یک برگه پرداخت خلافی خودرو در اختیارتان قرار می گیرد. باید این برگه را هم در میان سایر مدارک تان قرار داده و هنگام مراجعه برای ترخیص خودرو از پارکینگ ، آن را تحویل دهید.

مدت زمان ترخیص خودرو از پارکینگ

توجه داشته باشید که مدت زمان ترخیص اتوموبیل شما از پارکینگ به صورت مستقیم به نوع جریمه و تخلف تان بستگی دارد. به طور عادی هم حداقل زمانی برای حضور خودرو در پارکینگ پلیس در نظر گرفته شده است. این زمان ۲۴ ساعت می باشد و در شرایط عادی، امکان دریافت اتوموبیل در کم تر از این زمان وجود ندارد. حال بسته به نوع خلافی شما و شرایط خودرو، ممکن است زمان ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی یا حضوری بیش تر هم بشود. برای مثال، در صورتی که شکایت روی خودرو وجود داشته باشد، تا زمانی که این شکایت رفع نشود، امکان آزاد کردن اتوموبیل وجود ندارد؛ هم چنین اگر خودرو شما بیمه نداشته باشد، قبل از هر چیز باید نسبت به تمدید بیمه آن اقدام کنید. در صورت متوقف شدن خودرو به دلایل دیگر هم ابتدا باید علت توقیف برطرف شود. به همین خاطر، مدت زمان ترخیص خودرو از پارکینگ ثابت نبوده و با توجه به شرایط ممکن است نیاز به صرف زمان مختلفی وجود داشته باشد.

منبع : ترخیص خودرو از پارکینگ

مقدمه

ترخیص خودرو از پارکینگ فرایندی تقریبا دشوار است که در بسیاری از موارد شهروندان جهت انجام این کار با چالش مواجه می شوند. زمانی که خودرو شما توسط پلیس راهنمایی و رانندگی توقیف می شود، آن را به پارکینگ انتقال می دهد. توقیف خودرو می تواند دلایل گوناگونی داشته باشد که انجام تخلفات رانندگی، تصادفاتی که به فوت یا آسیب دیدگی جانی منجر می شوند، برخی از تصادفاتی که خسارت مالی بالایی به دنبال دارند و رانندگی بدون گواهینامه، مهم ترین دلایل آن محسوب می شوند. به هر حال، توقیف خودرو می تواند حسابی شما را با دردسر مواجه سازد و باید هر چه زودتر به فکر ترخیص آن باشید. در این گونه موارد، آشنایی با راه های ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی و حضوری تا حد زیادی به شما کمک خواهد کرد؛ اما اگر از نحوه انجام این کار و مراحل لازم اطلاع نداشته باشید، زمان زیادی معطل شده و علاوه بر مشکلاتی که به دلیل توقف خودرو خواهید داشت، باید هزینه بیش تری هم برای پارکینگ بپردازید.

در گذشته، برای آزاد کردن خودرو از توقیف تنها روش حضوری وجود داشت و کاربران باید تمامی مراحل را به این صورت طی می کردند؛ اما امروزه سامانه ها و اپلیکیشن های مختلف پلیس، امکان انجام بخش مهمی از مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ را به صورت اینترنتی فراهم کرده اند. به این ترتیب، در هر ساعتی از شبانه روز می توانید اقدامات اولیه را به شکل آنلاین انجام داده، جریمه را پرداخت کرده و فقط برای انجام مراحل نهایی و آزاد سازی خودرو به صورت حضوری مراجعه نمایید. با توجه به این که هر شهروندی ممکن است با این چالش مواجه شود، در این مقاله نحوه ترخیص خودرو و مراحل لازم را به صورت کامل برای تان توضیح می دهیم. این گونه اطلاع کاملی از روش ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی و حضوری داشته و بسته به شرایط، می توانید از روش مناسب جهت این امر استفاده کنید؛ پس تا انتها با ما همراه باشید.



مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ

گاهی اوقات به دلایل مختلف ممکن است خودرو شما توسط پلیس راهنمایی و رانندگی توقیف شود. در این گونه موارد، باید هر چه زودتر دنبال انجام اقدامات مورد نیاز، پرداخت جرائم و ترخیص خودرو باشید. دقت داشته باشید، این که مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ چه قدر ساده یا دشوار باشد، مستقیما به دلیل توقیف آن بستگی دارد. برای مثال، اگر خودرو شما به دلیل رانندگی بدون گواهی نامه متوقف شده باشد، با ارائه مدارک خودرو و سایر مدارک لازم، به راحتی می توانید آن را آزاد کنید؛ اما زمانی که دلیل این اتفاق تصادف منجر به فوت یا آسیب دیدگی جانی است، شرایط کمی دشوارتر است. به هر حال، اطلاع از مراحل مورد نیاز تا حد زیادی می تواند به کارتان سرعت دهد. در این بخش مهم ترین مراحل لازم جهت آزادسازی خودرو به صورت حضوری را بیان کرده و در ادامه هم به نحوه ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی خواهیم پرداخت؛‌ در نتیجه اگر خودروتان به هر دلیل توقیف شد، جهت آزادسازی آن مشکلی نخواهید داشت.

ترخیص خودرو از پارکینگ

برای ترخیص خودرو به صورت حضوری، اقداماتی در نظر گرفته شده است که باید آن ها را به صورت گام به گام پشت سر بگذارید. این اقدامات مورد نیاز برای ترخیص خودرو به صورت حضوری، شامل موارد زیر می باشند:

  1. ۱اولین مرحله ترخیص خودرو از پارکینگ با توجه به دلیل توقف آن، متفاوت است. برای مثال، در صورتی که اتوموبیل شما به دلیل عدم وجود بیمه شخص ثالث توقیف شده باشد، قبل از مراجعه به پلیس، ابتدا باید نسبت به پرداخت حق بیمه و خریداری بیمه شخص ثالث اقدام نمایید. در موارد دیگر هم ممکن است نیاز به اقدامات مشابهی وجود داشته که باید آن ها را به طرز صحیح انجام دهید.
  2. ۲بعد از این که اقدامات اولیه را انجام دادید، باید از محل توقیف آن مطلع شوید. اگر چه در بیش تر موارد شهروندان از محل توقیف اتوموبیل شان اطلاع دارند، اما در صورت عدم اطلاع می توانید از راه های گوناگونی که جهت این امر در نظر گرفته شده اند، استفاده کنید. تماس با پلیس ۱۱۰ و استفاده از شماره پیامکی مربوطه متداول ترین روش های اطلاع از محل توقف و ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی و حضوری محسوب می شوند؛ پس یا با پلیس ۱۱۰ تماس بگیرید که یا اعداد پلاک خودروتان را بدون حروف و کلمه ایران به شماره پیامکی ۳۰۰۰۵۳۵۳ بفرستید.
  3. ۳بعد از این که از محل توقف آگاه شدید، باید به صورت حضوری و با همراه داشتن مدارک مورد نیاز، به محل مورد نظر مراجعه کنید. مدارک لازم که حتما باید آن ها را همراه داشته باشید شامل گواهینامه، بیمه نامه شخص ثالث، کارت ملی مالک، کارت ملی شخص متخلف، کارت خودرو و ترجیحا برگه سبز آن هستند. داشتن یک کپی از تمام این موارد هم الزامی است.
  4. ۴در ادامه باید درخواست تان را از طریق واحد مربوطه جهت ترخیص خودرو از پارکینگ ارائه دهید. این جا است که فرایند مربوطه آغاز می شود و اولین گام هم پرداخت جرائم و تخلفات رانندگی است. با وارد کردن اطلاعات خودروتان در سیستم، تمامی جرائم بالا آمده و امکان مشاهده آن ها را خواهید داشت. به این ترتیب باید نسبت به پرداخت آن ها اقدام کنید. علاوه بر آن، عوارض هم مورد دیگری است که اگر در زمان مقرر آن ها را پرداخت نکرده باشید، در این مرحله ملزم به تسویه آن خواهید بود.
  5. ۵بعدا از این که تمامی عوارض و جرائم رانندگی معوقه و جدید را پرداخت کردید، اقدامات لازم برای ترخیص خودروتان انجام گرفته و یک برگه ترخیص در اختیارتان قرار می گیرد. اکنون باید با همراه داشتن تمامی مدارکی که گفتیم و این برگه ترخیص، به پارکینگ محل توقیف مراجعه کنید. مسئولین پارکینگ با بررسی مدارک و دریافت برگه ترخیص، خودرو شما را تحویل خواهند دادند.

همان طور که مشاهده کردید، در این بخش نحوه آزادسازی خودرو به صورت حضوری را بیان کردیم. در ادامه روش ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی را هم توضیح می دهیم تا امکان انجام برخی از این مراحل را به صورت آنلاین داشته باشید.

بیشتر بخوانید: پلیس من

به کانال تلگرام ما بپیوندید

به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید

ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی

در بخش قبل مراحل کلی آزاد کردن خودرو از پارکینگ را به صورت حضوری توضیح دادیم؛ بنابراین در صورتی که به هر دلیل اتوموبیل تان توقیف شده باشد، می توانید با طی کردن این مراحل نسبت به آزادسازی آن اقدام کنید. با این حال، انجام تمامی مراحل به شکل حضوری نیاز به صرف زمان زیادی دارد. در همین راستا، پلیس امکان انجام بخش مهمی از عملیات ترخیص خودرو از پارکینگ را به صورت آنلاین از طریق سامانه های خود ایجاد کرده است؛ از این رو اگر قصد ترخیص اتوموبیل تان را داشته باشید، می توانید اقدامات اولیه را به صورت اینترنتی انجام داده و تنها برای انجام اقدامات نهایی و دریافت خودرو به پارکینگ مراجعه کنید. با توجه به کاربردی بودن این روش و ساده سازی فرایند ترخیص، در این قسمت نحوه استفاده از آن را به صورت مفصل برای تان آورده ایم. به منظور ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی ، باید مراحل زیر را به صورت گام به گام طی کنید:

  1. ۱ابتدا باید به یکی از ابزارهایی که پلیس برای این کار در اختیار مردم قرار داده است، دسترسی داشته باشید. این موارد شامل نرم افزار «پلیس من» و سایت راهور ۱۲۰ می باشند. به این ترتیب یا اپلیکیشن پلیس من را نصب کرده یا وارد سایت مربوطه شوید. البته کار با نرم افزار پلیس من به خصوص جهت این امر ساده تر است و ترجیحا می توانید از آن استفاده کنید.
  2. ۲بعد از این که اپلیکیشن مذکور را دانلود و نصب کردید، باید با وارد کردن شماره تلفن همراه تان، حساب کاربری خود را ایجاد کنید. با انجام این کار، وارد صفحه اصلی اپلیکیشن شده و تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد. به منظور ترخیص خودرو از پارکینگ به صورت اینترنتی، باید گزینه «ترخیض خودرو» را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که استفاده از این خدمت مستلزم احراز هویت است؛ بنابراین اگر تا کنون این فرایند را انجام نداده باشید، ابتدا باید با استفاده از کد ملی احراز هویت شوید.

    ترخیص خودرو از پارکینگ با اپلیکیشن پلیس من

  3. ۳به هر حال بعد از این که مراحل لازم را انجام دادید، پلاک های فعال با نام شما بالا خواهند آمد. تیک مربوط به پلاک مد نظر که اکنون در توقیف است را قرار داده و گزینه «استعلام خودرو سواری» را بزنید.

    استعلام خودرو جهت ترخیص خودرو از پارکینگ

  4. ۴به این ترتیب، استعلام انجام گرفته و تمامی اطلاعات مربوط به خودرو با پلاک مدنظر از جمله میزان تخلف، پارکینگ محل توقیف و سایر موارد این چنینی برای تان نمایش داده می شود و می توانید نسبت به ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی اقدام نمایید. برای این کار باید جریمه ها، عوارض و سایر تخلفات را به صورت آنلاین و از طریق درگاه های آنلاین بپردازید. توجه داشته باشید، اگر پلاک تان در توقیف نباشد، پیام زیر برای تان نمایش داده می شود.

    ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی

  5. ۵پس از این که تمامی جرائم را تسویه کردید، درخواست شما به کارتابل سامانه جامع پارکینگ ستاد ترخیص ارسال می‌شود. به این ترتیب، صحت اطلاعات شما مورد بررسی قرار گرفته و در صورتی که منعی برای ترخیص خودرو از پارکینگ وجود نداشته باشد، این موضوع از طریق پیامک به شما ابلاغ خواهد شد.
  6. ۶پس از این که پیامک تایید را دریافت کردید، می توانید به صورت حضوری برای دریافت اتوموبیل به پارکینگ محل توقف آن مراجعه نمایید. با انجام اقدامات نهایی، خودروتان آزاد شده و تحویل می گردد.

همان طور که مشاهده کردید، در این قسمت مراحل لازم برای ترخیص خودرو را به صورت آنلاین توضیح دادیم؛ پس در صورتی که با شرایط مشابه رو به رو شدید، اقدامات لازم جهت ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی را طی کنید تا این فرایند ساده تر و سریع تر انجام گیرد.

بیشتر بخوانید: سایت راهور ۱۲۰

پیامک ترخیص خودرو از پارکینگ

همان طور که از ابتدای مطلب هم اشاره کردیم، توقیف خودرو توسط پلیس راهنمایی و رانندگی می تواند دلایل گوناگونی داشته باشد. یکی از رایج ترین دلایل متوقف کردن خودروها هم پارک کردن آن ها در مکان های پارک ممنوع می باشد. در این گونه موارد، احتمال حمل خودرو با جرثقیل به پارکینگ بسیار زیاد است. نکته مهمی که در این رابطه وجود دارد، عدم اطلاع صاحب خودرو از توقیف آن می باشد. به همین خاطر، پیامک ترخیص خودرو از پارکینگ برای کاربر ارسال می شود. با انجام این کار، صاحب خودرو از توقیف آن مطلع شده و می تواند در اسرع وقت برای دریافت اتوموبیل خود به پارکینگ مربوطه مراجعه نماید؛ پس توجه داشته باشید که اگر خودروتان توسط پلیس به پارکینگ منتقل شده باشد، حتما پیامک‌ آن بر روی گوشی تان فرستاده خواهد شد. در صورتی که بدون دریافت این پیامک خودرو ناپدید شده باشد، امکان سرقت آن هم وجود دارد که باید در اسرع وقت جهت اطلاع از موضوع اقدام نمایید.

پیامک ترخیص خودرو از پارکینگ

دقت داشته باشید که در کنار پیامک ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی ، راه های دیگری هم برای اطلاع از وضعیت خودرو توقیف شده و اطلاعات آن وجود دارد. راه اول این است که با شماره پلیس ۱۱۰ تماس گرفته و وضعیت خودروتان را جویا شوید. در صورتی که خودرو توقیف و به پارکینگ منتقل شده باشد، این موضوع به اطلاع تان رسانده می شود؛ هم چنین می توانید از شماره پیامکی که جهت این امر در نظر گرفته شده است، برای دریافت اطلاعات خودرو استفاده کنید. جهت این امر باید شماره پلاک خودرو را بدون حروف و کلمه ایران به شماره پیامکی ۳۰۰۰۵۳۵۳ ارسال کنید. در صورتی که خودرو شما توقیف شده باشد، وضعیت متوقف شدن و انتقال آن به پارکینگ برای تان نمایش داده می شود. به این ترتیب می توانید با اطلاع از وضعیت اتوموبیل تان، جهت ترخیص خودرو از پارکینگ اقدام کنید که مراحل انجام آن را در بخش های قبل به صورت کامل برای تان توضیح داده ایم.

بیشتر بخوانید: پیگیری برگ سبز خودرو

ترخیص خودرو از پارکینگ بدون مالک

یکی از رایج ترین ابهاماتی که شهروندان در هنگام توقیف خودروشان با آن رو به رو می شوند، این است که آیا امکان دریافت خودرو بدون حضور مالک وجود دارد یا خیر. به عبارت دیگر، آیا می توان بدون مراجعه مالک و تنها با ارائه مدارک وی خودرو را دریافت کرد؟ در این رابطه باید بگوییم که برای ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی یا حضوری، حتما مالک باید حضور داشته باشد. در واقع اگر تمامی مدارک خودرو و مالک را هم به همراه داشته باشید اما خود صاحب خودرو حضور نداشته باشد، امکان رفع توقیف وجود نخواهد داشت. البته تنها یک راه برای ترخیص اتوموبیل بدون حضور مالک وجود دارد که آن هم داشتن وکالت نامه است. اگر از طرف مالک خودرو وکالت داشته باشید، می توانید تمامی اقدامات مربوط به ترخیص خودرو از پارکینگ را خودتان انجام داده و در نهایت آن را دریافت کنید؛ بنابراین اگر هنگام معامله خودرو سند را انتقال نمی دهید، حتما از مالک وکالت نامه رسمی دریافت کنید.

بیشتر بخوانید: اعتراض به جریمه رانندگی

ترخیص خودرو از پارکینگ با قولنامه

معامله خودرو با قولنامه یکی از روش های مرسومی است که در کشور ما مورد استفاده قرار می گیرد. به عبارت دیگر، خریدار و فروشنده پس از رسیدن به توافق اولیه، صورت معامله را در قولنامه ای وارد کرده و امضاء می کنند. این قولنامه ها معمولا در دو نسخه نوشته می شوند که یکی در اختیار خریدار و دیگری در اختیار فروشنده قرار می گیرد. حال سوال این جا است که آیا امکان ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی یا حضوری با قولنامه وجود دارد؟ در این مورد هم باید بدانید که امکان دریافت خودرو از پارکینگ تنها با قولنامه فراهم نیست. بلکه باید مالک خودرو با همراه داشتن مدارکی مانند برگ سبز و سند به پارکینگ مراجعه نموده و خودرو را تحویل بگیرد. البته همان طور که گفتیم، در صورتی که از مالک وکالت رسمی داشته باشید، می توانید تمامی امورات مربوط به اتوموبیل از جمله ترخیص خودرو از پارکینگ را انجام دهید. به این ترتیب، ترخیص خودرو با قولنامه تنها در صورت داشتن وکالت امکان پذیر است.

بیشتر بخوانید: استعلام خلافی خودرو

ترخیص خودرو از پارکینگ بدون برگ سبز

سوال مهم دیگری که برای کاربران هنگام مراجعه به پارکینگ و ترخیص خودرو وجود دارد، نحوه آزاد کردن آن بدون برگ سبز است. به عبارت دیگر، این افراد می خواهند بدانند که آیا بدون همراه داشتن برگ سبز و با سایر اطلاعات مانند کارت خودرو و سند، ترخیص آن امکان پذیر است؟ در این باره باید بگوییم که ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی یا حضوری بدون برگ سبز امکان پذیر می باشد؛ به شرط آن که سند و کارت خودرو را ارائه دهید. در صورتی که سایر اسناد کاربرد خودرو مانند سند را همراه داشته باشید، الزامی به ارائه برگ سبز وجود ندارد. البته به این نکته هم دقت داشته باشید که امکان آزادسازی خودرو بدون ارائه سند و برگ سبز به صورت هم زمان وجود نخواهد داشت؛ پس اگر تمامی مدارک تان به غیر از برگ سبز آماده است، جهت ترخیص خودرو از پارکینگ هر چه زودتر به محل پارکینگی که توسط پلیس اعلام شده، مراجعه نمایید.

بیشتر بخوانید: استعلام پلاک های بنام

ترخیص خودرو بدون پرداخت خلافی

زمانی که شما قوانین و مقررات راهنمایی را نادیده بگیرید، بدون شک با جریمه مواجه خواهید شد. در صورتی که جرائم خود را به موقع پراخت کنید، دیگر نیازی به نگرانی در این مورد وجود ندارد؛ اما اگر این جرائم را در زمان مشخص شده تسویه نکنید، مشمول جریمه تاخیر گردیده و باید دو برابر آن را بپردازید. حال شرایط زمانی بدتر می شود که خودروتان به هر دلیل توسط پلیس توقیف شود. در این گونه موارد برای ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی یا حضوری، در وهله اول باید جریمه را بپردازید. البته نه تنها جریمه مربوط به تخلفی که خودروتان به خاطر آن توقیف شده است؛ بلکه تمامی جرائمی که تا کنون در پی انجام تخلفات گوناگون برای پلاک شما ثبت شده است. تا زمانی هم که تمامی این تخلفات را تسویه نکرده باشید، امکان ترخیص خودرو از پارکینگ وجود نخواهد داشت؛ پس سعی کنید زمانی که برگه جریمه برای خودروتان صادر می شود، در اسرع وقت نسبت به پرداخت آن اقدام نمایید.

ترخیص خودرو از پارکینگ بدون پرداخت خلافی

البته ذکر این نکته هم الزامی است که خلافی تنها موردی نیست که هنگام توقف خودرو باید آن را تسویه کنید؛ بلکه عوارض هم مورد دیگری می باشد که باید نسبت به پرداخت آن اقدام کنید. تمامی خودروها برای استفاده از جاده، خیابان و سایر امکانات راهنمایی و رانندگی باید به صورت سالیانه عوارض را پرداخت کنند. اگر این عوارض در موعد مقرر پرداخت شده باشد، برای ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی یا حضوری دیگر از این نظر مشکلی نخواهید داشت؛ اما اگر این عوارض را تسویه نکرده باشید، هنگام توقف خودرو باید آن را هم به صورت کامل بپردازید. بعد از این که تمامی خلافی های قدیمی و جدید را به همراه جریمه تاخیر آن ها پرداخت کردید، یک برگه پرداخت خلافی خودرو در اختیارتان قرار می گیرد. باید این برگه را هم در میان سایر مدارک تان قرار داده و هنگام مراجعه برای ترخیص خودرو از پارکینگ ، آن را تحویل دهید.

مدت زمان ترخیص خودرو از پارکینگ

توجه داشته باشید که مدت زمان ترخیص اتوموبیل شما از پارکینگ به صورت مستقیم به نوع جریمه و تخلف تان بستگی دارد. به طور عادی هم حداقل زمانی برای حضور خودرو در پارکینگ پلیس در نظر گرفته شده است. این زمان ۲۴ ساعت می باشد و در شرایط عادی، امکان دریافت اتوموبیل در کم تر از این زمان وجود ندارد. حال بسته به نوع خلافی شما و شرایط خودرو، ممکن است زمان ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی یا حضوری بیش تر هم بشود. برای مثال، در صورتی که شکایت روی خودرو وجود داشته باشد، تا زمانی که این شکایت رفع نشود، امکان آزاد کردن اتوموبیل وجود ندارد؛ هم چنین اگر خودرو شما بیمه نداشته باشد، قبل از هر چیز باید نسبت به تمدید بیمه آن اقدام کنید. در صورت متوقف شدن خودرو به دلایل دیگر هم ابتدا باید علت توقیف برطرف شود. به همین خاطر، مدت زمان ترخیص خودرو از پارکینگ ثابت نبوده و با توجه به شرایط ممکن است نیاز به صرف زمان مختلفی وجود داشته باشد.

منبع : ترخیص خودرو از پارکینگ

نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 0

درباره ما
موضوعات
آمار سایت
  • کل مطالب : 1187
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 7
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 83
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 6
  • بازدید هفته : 1686
  • بازدید ماه : 92
  • بازدید سال : 14828
  • بازدید کلی : 84716
  • <
    پیوندهای روزانه
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    کدهای اختصاصی